Tervetuloa blogiini viihtymään

tiistai 6. marraskuuta 2012

Puolukkavalkosuklaakakku

Pohja
200 g vaaleita keksejä
100 g voita

Täyte
½ dl sokeria
4 dl kermaa
100 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g maitorahkaa
7 liivatelehteä
2 dl puolukoita

Koristelu
7 dl puolukkamehua
5 dl puolukoita
5 liivatelehteä


Murskaa keksit joko kaulimella pakastepussissa tai monitoimikoneella. Sekoita sulatettu voi joukkoon ja levitä seos 22-24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen tuorejuusto sekä rahka. Lisää vielä sokeri sekä sulatettu valkosuklaa. Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne kuumaan veteen (½ dl). Anna jäähtyä hetki, kaada sitten ohuena nauhana täytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä vähintään muutama tunti.

Laita kakun päälle puolukoita. Laita kulhoon noin 6 dl puolukkamehua. Laita liivatelehdet likoomaan kylmään veteen. Kiehauta 1 dl puolukkamehua. Sekoita liivatelehdet kuumaan mehuun ja sen jälkeen kaada ohuena nauhana isoon määrään puolukkamehua. Kaada mehu varovasti kakun ja puolukoiden päälle. Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Irroita kakku vuoasta. Laita tarjolle.



Tästäkin kakusta unohtui ottaa kuva ja sitten ei jäljellä ollutkaan enää kuin pieni palanen.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti