Tervetuloa blogiini viihtymään

keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Possun ulkofile ja uunijuurekset

Bongasin tämän ohjeen eräästä ohjelmasta, jonka nimeä en tietenkään muista. Ruoka vaikutti kuitenkin niin herkulliselta, että päätin sitä heti kokeilla. Ja kyllä kannatti.

Possun ulkofile;

n. 1½ kg possun ulkofilettä
sinappia
hunajaa
suolaa pippuria
1 pkt pekoonia

Laita ulkofile uunivuokaan. Mausta ulkofile pippurilla ja suolalla. Seuraavaksi sivele file mieleiselläsi sinapilla ja laita hunaja raitoja sinapin päälle. Viimeiseksi kuoruta koko komeus pekoonilla. Laita uuniin 175 asteeseen noin ½ tunti sitten laske lämpötilaa 125 asteeseen ja paista vielä 1 tunti. Anna lihan vetäytyä foliolla peitettynä noin 15-20 min.


Uunijuurekset;

Perunaa
porkkanaa
bataattia
punajuurta

Keitä kaikki kasvikset melkein kypsiksi.

marinadi;

2   dl  öljyä
½  dl  voita
          pippuria
          suolaa
          oreganoa
          salviaa

Sekoita marinaadin ainekset sekaisin. Lisää juurekset marinaadiin ja sekoita niin, että marinadi riittää kaikiin juureksiin. Kaada uunivuokaan tai uunipellille ja kypsennä uunissa noin ½-1 tuntia 125 asteessa.


 

 

 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti