Tervetuloa blogiini viihtymään

sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Lohisalaatti

Muutama näitä juhlien salaatteja olisi vielä päivittämättä. Kun vaan osaisi laitta nuo määrät oikein. Toki jokainen voi maunmukaan ja silmämääräisesti laitella.

1½    kg  lohi
1½-2 kg  perunaa
6      kpl  munaa
1  nippu  kevätsipulia
               tilliä
               limeä
               öljyä
               yrttisormisuolaa
               herneenversoja koristeeksi


Kypsennä lohi uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Jäähdytä hyvin. Kannattaa kypsentää jo edellisenä päivänä. Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Keitä myös kananmunat. Puhdista lohi ja ripottele hiukan suolaa palojen päälle. Kuori kypsät perunat ja siivuta ne. Kuori kananmunat ja siivuta myös ne. Pilko kevätsipuli pieniksi samoin tilli. Limet voi leikata lohkoiksi tai siivuiksi. Mausta perunat öljyllä ja sormisuolalla. Kasaa salaatti tarjoiluvadille ensi perunat sitten lohi, munat, kevätsipuli ja tilli. toista kerroksia kaksi tai kolme. Limet voi laittaa joko koristeeksi salaatin päälle tai erilliselle lautaselle  ja jokainen voi itse puristaa limeä salaattinsa joukkoon.


 

 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti