Tervetuloa blogiini viihtymään

lauantai 11. elokuuta 2012

Mansikkakermakakku

Lisää kakku päivityksiä, kun näitä tuli tehtyä tuossa heinäkuun lopussa aikasen monta.

Pohja:

4 munaa
1 lasi sokeria
1 lasi gluteinittomia vaaleita jauhoja
2 tl leivinjauhetta

Voitele kakkuvuoka ja jauhota mannasuurimoilla. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, tee oikein paksy hyvä vaahto. Lisää joukkoon jauhot joihin on lisätty leivinjauhe. Älä enää vatkaa sekoita vain hyvin tasaiseksi taikinaksi. Paista 175 asteessa noin 30 min.

Täyte ja päällinen:

Kermaa
mansikoita

Kumoa kakku tarjoilulautaselle ja leikkaa se kolmeen osaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Leikkaa mansikat joko siivuiksi tai palasiksi. Munan leikkurilla on helppo leikata mansikat siivuiksi. Kostuta kakku vedellä tai maidolla. Kasaa kakku vuorotellen pohja, mansikat ja kerma. Viimeisenä kerma koko komeuden päälle ja sitten koristeeksi mansikoita. Parasta kesäkakkua.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti