Tervetuloa blogiini viihtymään

sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Raparperimansikkahillo

4      l  raparperiä
1      l  mansikoita
2    dl  vettä
1   kg  hillosokeria
           vaniljasokeria maun mukaan

Pese raparperit ja pilko pieniksi paloiksi kattilaan. Lisää mansikat ja vesi kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä niin kauan että raparperit alkaa pehmetä. Kuori välillä kuohaa pois kattilan pinnalta. Lisää hillosokeri joukkoon kokoaika sekoittaen ja anna kiehua noin 15 min välillä sekoitellen. Ota pois liedeltä ja anna jäähtyä noin 30 minuuttia ennen purkittamista. Sekoita muutaman kerran jäähtymisen aikana. Laita hillo joko lämmitettyihin purkkeihin ja sulje tiiviisti tai pakasterasioihin jos meinaat pakastaa hillon. Jos pakastat hillon anna se olla jääkaapissa seuraavaan päivään jotta se jähmettyy hyvin ja pakasta vasta sitten.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti