Tervetuloa blogiini viihtymään

sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Lihamureke

Eilen olin ystävän kanssa hiukan kaupungilla ja torilla kävelyllä ja syötiin siinä yhdet tötterö jäätelötkin. Ystävä sitten jutteli äitienpäivän ruoistaan ja siintä sitten sain minä idean. Päätin laittaa myös lihamureketta en kuitenkaan äitienpäivänä vaan lauantaina.

Mureke;

500   g   Jauhelihaa
1      dl   korppujauhoja
2      dl   vettä
1            muna
1            sipuli
              öljyä
1½   tl    suolaa
1      tl    valkosipulijauhetta

Laita paistinpannu kuumenemaan ja pilko sipuli pieniksi kuutioiksi. Laita pannulle tilkka öljyö ja kuullota sipulit miedolla lämmöllä. Laita korppujauhot ja vesi kulhoon sekoita hyvin ja anna niiden turvota n. 10 min. Laita kananmuna kulhoon ja sekoita korppujauhoihin samoin mausteet. Lisää kuullotettu sipuli ja jauheliha korppujauhoseokseen. Saat mureketaikinasta parhaiten tasaista kun sekoita taikinan kädellä.

Ota iso uunivuoka tai uunipelti ja muotoile taikinasta mureke. Itse laitoin samaan astiaan perunat ja porkkanat. Kypsennä 200 asteessa30-40 minuuttia.

Voit myös tehdä murekkeesta täytetyn. Minä laitoin parmesaan sekä edam raastetta sekä toiseen päähän mureketta luumuja. Muita hyviä täytteitä on juustoa ja ananas, juusto ja persikka, fetajuusto, vihannekset ja yrtit.

Kerkesin kuuvaa ottamaan vasta vaiheessa jossa nälkäinen perhe kerkesi verottaa puolet ruuasta.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti