Tervetuloa blogiini viihtymään

maanantai 16. huhtikuuta 2012

Viikonlopun "herkut"

Tänä viikonloppuna päätin ette leivo mitään vaan tarjolla on jotakin muuta "herkkua". Ruuista en mitää ohjeita nyt laita sillä meillä syötiin viikonloppuna ihan normisti. kuten perunaa ja jauhelihapihviä ja karjalanpaistia, makaronilaatikkoa ja porkkanamuhennosta. Siis ihan tavis ruokia joiden reseptit ei ole kovin vaikeita. Tai laittelen niitä sitten joskus myöhemmin. Lauantsaina meillä oli mansikkarahkaa jälkkärinä ja illaksikin sitä jäi makeaksi herkuksi. Ai niin ja lauantaina kun yksi kansanedustajistamme kävi paikkakunnallamme puhumassa jäi tilaisuudesta pullapitkoa jäljelle jotka minä sitten lupauduin ottamaan meille. Tein niistä samantien rikkaitaritareita ja veli tuli lasten kanssa meille kahvittelemaan ja ritareille.

Mansikkarahka;

2                purkkia kuohukermaa
2                purkkia rahkaa
1-1½  dl     sokeria
                  vaniljasokeria
                  mansikoita mielesi mukaan

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon rahka ja sokerit ja sekoita tasaiseksi. Lopuksi lisää pilkotut mansikat. Jos sinulla on tuoreita mansikoita ne on helppo leikata siivuiksi munanleikkurilla. Pakastemansikat kannattaa lisätähiukan kohmeisina.




Iltapalaksi tein sitten metsästäjän leipiä ja ooperaleipiä. Miehille metsästäjänleivät itsehän olen allerginen sienille joten en niitä siis voi syödä. Itselle valmistin ooperaleivän ja esikoinenkin halusi sitten myös sellaisen. Kuopus ei kotona ollut joten hänelle ei tarvinut tehdä kunpaakaan. Lapsuudessa äiti teki usen lauantai-illan iltapalaksi ooperaleipiä ja ne on herkullisia.

Opperaleipä;

1 annos

1   siivu täysjyväpaahtoleipää
1   jauhelihapihvi
1   paistettu kananmuna
     sipuli siivuja
     sinappia
     ketsuppia
     voita paistamiseen

Paista leipä sekä kananmuna paistinpannulla. Samaan aikaan lämmitä mikrossa jauhelihapihvi.  Laita paistetulle leivälle sinappia ja ketsuppia sekä sipuli siivuja jos et pidä raasta sipulista jätä ne pois. Seuraavaksi laita jauhelihapihvi ja viimeiseksi kananmuna.  Lisukkeeksi tomaattia ja kurkkua sekä salaatinlehtiä.  Minulla on aina pakastimessa omatekemiä lihapullia ja jauhelihapihvejä joka helpottaa kotoisten "pikaruokien" tekemistä.


Kuva ei ole paras mahdollinen koska on otettu ennen kuin on laitettu lautaselle lisukkeet.



Metsästäjänleipä;

1 annos

1    siivu täysjyväpaahtoleipää
1    jauhelihapihvi
      kermaistakanttarellimuhennosta
      voita paistamiseen

Kanttarellimuhennoksen olin tehnyt jo aikaisemmin ja siihen laitoin, voita pannulle, sipulia hienoksi silputtuna, kanttarellia ja kermaa. ensin kuullotin hetken sipulia ja sitten lisäsin kanttarellit ja annoin niiden paistua miedolla lämmöllä. Lopuksi lisäsin kerman ja maustoin suolalla. Leipää varten paistoin leivän pannulla ja lämmitin pihvin ja muhennoksen mikrossa. Ensin leipä, sitten pihvi ja päälle vielä runsaasti kanttarellimuhennosta.






Sunnuntai iltana syötiin ilta-palaksi vielä salaattia. Tein oikein ison salaattilautasen jossa oli savurulla, savukalkkunaa, hernettä, maissia, tomaattia, kurkkua, juustoa, persikkaa ja omenaa.




Tämmöisiä herkkuja meillä viikonloppuna tehtiin ja syötiin. 



Tässä rikkaatritarit tai ne mitä jäljelle jäi kahdesta pussillisesta pullaa.



Miehen sunnuntaisen eväsrasian sisältö.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti