Tervetuloa blogiini viihtymään

sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Hernekeitto

500       g     herneitä
2½ - 3   l     vettä
1                  sipuli
                    maustepippuria
                    suolaa
2                  porkkanaa
                    kinkkua, possunlihaa, jauhelihaa



Huuhdo herneet ja laita ne likoamaan yön yli tai 8 - 10 tunniksi
pariin litraan vettä. Keitä herneet liotus vedessä ja lisää mausteet sekaan.
Pilko sipuli ja porkkana pieneksi ja lisää keiton sekaan, kun herneet
on jo jonkin verran pehmenneet. Myös liha voi lisätä tässä vaiheessa,
jos liha on iso palanen pilko se pieneksi. Lisää  keittoon loppu vesi
ja keittele vielä niin että herneet on kunnolla kypsät. Keitä useita
tunteja miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti